ПРОФЕСИОНАЛНА ОПРЕМА И АЛАТ

ПРЕЦИЗНА И ТОЧНА ИЗВЕДБА

КОНСУЛТАЦИЈА ЗА ВАШИТЕ ПРОЕКТИ

3D ПРОЕКТИРАЊЕ И ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА

ФАСАДНИ СИСТЕМИ

 

Топлина во зима и свежина во лето, термофасадните системи гарантираат удобно живеење и при најекстремните температури истовремено овозожувајќи значителна заштеда на се повисоките енергетски сметки, заштеда која за период од 3 – 5 години во зависност од објектот ја враќа вложената инвестиција.

Термо фасадата се нанесува лесно и брзо и е составена од неколку фазни елементи приложени по редослед на нанесување. После долго анализирање на квлалитет , производители , најразлични брендови,  во ГИПС ДИЗАЈН ИНЖЕНЕРИНГ АРТ ви го предлагаме системот за фасада, кој ќе ви даде највисок квалитет во однос на цената.

%

ЗАШТЕДА НА ЕНЕРГИЈА

ПРОЦЕС НА ИЗРАБОТКА НА ФАСАДНИ СИСТЕМИ

ТЕРМО ИЗОЛАЦИИ

 

Терволот и стаклената волна се едни од најдобрите термоизолатори кој можат да се применат скоро секаде. Освем големиот коефициент на термоизолација имаат и одлична звучна изолација, долготрајни се односно со текот на времето не калираат и не го губат волуменот ниту обликот.

Безбедни се по здравјето на човекот поради отпорноста на хемикалии и микроорганизми како и негорлив односно огноотпорен материјал. Една од најголемите плусови на оваа изолација, за разлика од стиропорот е што имаат висок коефициент на парапропусност што значи не предизвикуваат кондезација и влага.

  • ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ 78%
  • ВОДООТПОРНА И ЗВУЧНА ИЗОЛАЦИЈА 85%
  • ОГНООТПОРНОСТ И ПАРАПРОПУСЛИВОСТ 93%

ГАЛЕРИЈА ОД ТЕРМО И ДЕМИT ФАСАДИ И ИЗОЛАЦИИ

ГИПС КАРТОН СИСТЕМИ

 

Брза и лесна изведба, едноставни форми, лесни решениа безброј можности и идеи… Гипс картон облогите се покажаа како одлично решение за вашиот дом и деловен простор овозможувајќи лесно моделирање и комбинирање на просторот во кој живееме и работиме.

Дури и технички комплицираните решенија повеќе не се проблем, додека можностите за креативно обликување се речиси бесконечни, делови од таванот може да се изработуваат според сопствените желби и да се применат во многубројни варјации. Гипс Картонот може лесно да се сече и обработува со што се овозможува лесно вградување на електрична, водоводна и друг тип на инсталација, која нема да биде видлива.

Гипс картон ѕидните облоги во комбинација со метална потконструкција и термоизолација од стаклена или камена волна, значително ја зголемуваат топлотно звучната изолација на објектот… Со тоа покрај естетски прифатливите решенија, заштедувате енергија, која за неколку години ќе ги врати вложените средства…

Како алтернатива за класичните масивни ѕидови се изработуваат ѕидови од гипскартон облоги. Плочите лесно се прилагодуваат на структурата на објектот и пружаат одлична топлотна и звучна изолација. Прикачувањето на тешките ѕидни товари како полици и плакари се изведува без тешкотија. Водоводните и електричните инсталации лесно и без проблем се монтираат во меѓупросторот на преградниот ѕид или ѕидната облога.

%

УМЕТНОСТ

ГИПС КАРТОН ИНСТАЛАЦИИ

3D МОДЕЛИРАЊЕ И ВИЗУЕЛИЗАЦИЈА

Изработуваме план и 3D визуелизација на вашиот внатрешен и надворешен простор. Изработуваме идејни решенија за каков и да е ентериер или екстериер со 3D рендери, односно добивате реална слика како ќе изгледа објектот кога ќе се направи.

Изработуваме 3D професионална визуелизација на внатрешен ентериер со детални решенија за струја, детални решенија за осветлување, детали на спуштени ѕидови, спуштени плафони, решенија за водовод, модерни шанкови, скриени светла, преградни ѕидови, естетски изведби, поткровја, декоративни апликации, облоги, сводови, каскади, декорации, молерофарбарски визуелизации на бои и дизајни.

НИЕ МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНИМЕ ДА ГО ИЗГРАДИТЕ ВАШИОТ ДОМ ОД СОНИШТАТА